Foredrag og skrivekurser

Mette kommer gerne ud på skoler, biblioteker og lignende og holder foredrag. Spørgsmål og booking foregår direkte til hende selv (se mailformular under 'kontakt')

Tidspunkt:
Mette kan bookes til foredrag i november og marts. Der er plads til enkelte foredrag udenfor tidsplanen. I er velkomne til at spørge.

Varighed:
Foredrag varer oftest en time til halvanden inkl. spørgsmål. Herefter er de fleste skoleklasser typisk møre.

Digitale foredrag?:
Mette vil til enhver tid foretrække at møde sine læsere fysisk, men online-foredrag er en mulighed (og især til de ældste årgange virker det fint).

 

Grundforedrag

De små (til og med 1. klasse):
Mette har en af de nyeste Lasse-Leif-bøger med. Tegningerne vises på storskærm, og Mette læser op imens. Bagefter fortæller hun om, hvordan men laver en Lasse-Leif-bog, og hvordan man arbejder som forfatter, og der er god tid til at snakke og stille spørgsmål.
Til sidst får alle børn en Lasse-Leif-plakat med autograf og personlig hilsen på, hvis de vil.

De store små (2. til 3. klasse):
Mette fortæller om sine serier Sværdets Mester, Ånde-æder og læse-let-bøgerne til ASPE-serien. Hun læser højt og viser både skitser og færdige illustrationer og forklarer, hvordan en historie udvikler sig og bliver til, og hvorda forfatter samarbejder med tegneren.
Der er tid til spørgsmål og en Sværdets Mester-plakat med autograf til alle, der vil.

De mellemste (4. til 6. klasse):
Her tager Mette udgangspunkt i sin ASPE-serie og fortæller om processen i at skrive, som er ret anderledes end med hendes andre bøger. Mette er selv gamer og gammel rollespiller, og hun bruger disse erfaringer i både ide-udviklingen og skriveprocessen.
Der er god tid til spørgsmål og plakater fra "A:S:P:E:-serien med autograf til dem, der vil.

De store (6. klasse og opefter):
Med udgangspunkt i enten serien Den Grønne Ø eller Hacker fortæller Mette om bøgerne, tankerne bag, researchfasen, ideudvikling og arbejdet med at lave troværdige personer, der har mange lag. Foredraget opbygges forskelligt afhængigt af, om publikum har læst historierne eller ej.
Der er tid til spørgsmål.

Det faglige foredrag:
Her lærer Mette proces og skrivefif fra sig. Eleverne lærer om ideudvikling, opbygning af historier, udvikling af personer og får et overblik over, hvordan de med små midler kan løfte deres egne historier et pænt stykke. Der er ikke tale om workshop, men rent foredrag. Foredraget tilpasses publikums alder og skolens ønsker.

Pris

Et foredrag koster 8000 kr. (ikke momspligtigt).
Rabat ved to foredrag på samme skole eller i samme nærområde: 6000 pr. stk. (ikke momspligtigt)

I betaler transport (= statens km-takst + 200 pr. tur over Storebælt). Hvis arrangementet ligger så tidligt, at Mette ville være nødt til at køre hjemmefra Roskilde inden kl 6 om morgenen for at være fremme til en halv time før foredragsstart, betales også for overnatning på hotel.

Økonomisk Støtte
Der er mange muligheder for støtte til børns møde med forfattere. Se bl.a. Kunststyrelsen hjemmeside, hvor I kan få 6000 kr. i tilskud til et forfatterbesøg.

Foredrag for fagfolk
Prisen afhænger af indhold og deltagerantal, men regn med en pris omkring 12.000 kr + transport. Det kræver noget andet både at forberede sig og tale til fagfolk. Kontakt Mette for pris.

Skriveskoler/workshops

Mette har undervist over 3000 børn og unge i at skrive fortællinger, og hun holder en gang om året en hel uges kursus på eleverne på Østerskov Efterskoles forfatterlinje

Skrivedag på skole
Heldagsarrangement. Mette begynder ved skoledagens start med et forfatterforedrag for en stor flok, fx hele mellemtrinet eller alle 8.klasser. Max deltagere 110.
Herefter fortsætter hun med workshop for en mindre flok. Enten en klasse, eller en udvalgt gruppe elever på tværs af klasser, der har særlig interesse for at skrive. Her vil eleverne få værktøjer til (og forståelse for) ideudvikling, historieopbygning, og den enkelte karakter. De vil også begynde på en historie alene eller i grupper, som Mette hjælper dem i gang med, og som de kan fortsætte med, når Mette er rejst.

Varighed: Fra 8.00 til 14.00 med mulighed for tilpasning til skolens hverdag.

Pris: 10.000 kr + transport (= svarende til statens km-takst + 200 kr. pr. tur over Storebælt)

Længere skriveforløb: Kontakt Mette for muligheder og pris