Ånde-æder

Blod, magi, dæmoner og vrede døde

Bind 1, 2 udgivet 2023. 64 sider. Udgivet på Alvilda. Illustrationer: Kristian Eskild Jensen

Ånde-æder er en serie i seks korte bind, der alle er rigt illustreret af Kristian Eskild Jensen. Bøgerne er lette at læse med en lix på 10-15, men har alligevel en kompleks handling. De er tænkt som en fortælling, man selv kan læse fra 8-års-alderen, og hvis man har lidt svært ved at læse eller bare aldrig rigtig er kommet i gang, kan handlingen stadig fænge i 11-12-årsalderen.

Serien er en selvstændig fortsættelse af Mette Finderups ’Sværdets Mester’ med det samme persongalleri. Den foregår bare nogle år senere.

BIND 1  –  Et råb om hjælp

Milo er blevet voksen og er nu konge af Birkland. Men han er ikke nogen glad konge, Han savner at tage på eventyr, og han er træt af sin gamle mor, der hele tiden snakker om, at han bør gifte sig og få nogle børn. Da hans gamle veninde Luna skriver for at få hans hjælp, rejser han straks afsted. En ond ånde-æder truer hendes by. Men Milo er for ivrig, og han går modigt til kamp mod monsteret, men begår en forfærdelig fejl. Det, han tror er ånde-æderen, er i virkeligheden en særlig af byen.

BIND 2  –  De dødes ritual

Milo har dræbt byen Tågelys beskytter ved en fejl, og han måre det godt igen hurtigst muligt, for den onde ånde-æder er stadig på vej. Byens døde sjæle har ikke længere noget hjem. Milo ser i et syn, at han skal søge hjælp hos sin gamle ven, Sne-ulven. Men i synet falder Sne-ulven ud over en klippe og dør, så Milo vælger en anden løsning.

Han, Luna og byens vise gamle mand forsøger at skabe en ny beskytter gennem et særligt ritual. Det viser sig dog at være meget svært at få styr på de døde.