Lasse-Leif

Bøgerne om Lasse-Leif handler om en helt almindelig lille dreng i Danmark, der bor sammen med sin far og mor i et parcelhus og har et helt almindeligt børneliv. Han har dog en dukke, Luske-Lise, der følger ham overalt, og som blander sig og gør det hele lidt mere besværligt ... og sjovt.

LASSE-LEIF OG DEN SIDSTE SUT

UDKOMMET 2010, ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Det kan være skrækkelig svært at stoppe med sutten, når alle andre omkring én har en. Men HELDIGVIS står der et stort træ ovre i parken, hvor der gror sutter på, og så kan Lasse-Leif jo bare drøne derover. Det går fint ... i hvert fald indtil mor opdager det.

HVEM HAR PRUTTET I LASSE-LEIFS BUKSER?

UDKOMMET 2010, FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif har smidt bleen. Det går faktisk ret fint for ham på det område, men Luske-Lise har problemer med at styre tissetøjet, og da Lasse-Leif griner af hende, udtænker dukken en snedig hævn.

LASSE-LEIF ER ALENE HJEMME

UDKOMMET 2011, FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leifs mor gider ikke have, at han og Luske-Lise leger vildt i stuen. De skal sidde helt stille og se en sød (og kedelig) bamsefilm. Men da mor går ud med skraldet, låser de hende ude, og så kan de heldigvis lege lige hvad de vil. Bare ærgerligt, man så hurtigt kommer til at savne sådan en udelåst mor.

LASSE-LEIF VIL IKKE TALE MENNESKESPROG

UDKOMMET 2011, FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Det er kedeligt at tale som de voksne. Lasse-Leif kalder sin mor for 'far' i stedet for 'mor', og han siger godnat, når han skal sige godmorgen. Han siger, det er Lasse-Leif-sprog, og at det vist nok skyldes en elefant med pletter, der bor inde i hans hoved. Til sidst får hans mor nok og tager ham med til ørelægen.

LASSE-LEIF: FRI LEG I SUPERMARKEDET

UDKOMMET 2012,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif og Luske-Lise er med mor ude at købe ind. Mor har meget travlt med sin pasta, men heldigvis er der masser af sjove ting for de to at lege i supermarkedet imens. Dåseskjul for eksempel ...

LASSE-LEIF GIDER IKKE LEGE MED FÆTTER FINN

UDKOMMET 2012,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif leger så fint med biler sammen med Luske-Lise, men så mor, han SKAL  lege med Fætter-Finn, og det er ikke nemt. For hvem skal være de gode, og hvem skal være de onde? Hvem skal styre den seje bil med med flammer ned langs siden? Og hvem af dem er det mon, der får en bil i hovedet og begynder at tude? 

LASSE-LEIF OG DEN VIRKELIG VÆMMELIGE MAKRELMAD

UDKOMMET 2013,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

En dag vågner Lasse-Leif og opdager, at han slet ikke kan lide makrel i tomat længere. Det giver problemer i det lille hjem, for det plejer at være hans yndlingsmad, og der er slet ikke andet at komme på madpakken. Lasse-Leif prøver med alle midler at undgå makrellen. Man kan jo for eksempel gemme den bag en varm radiator.

LASSE-LEIF HAR VERDENS KLAMMESTE FAR

UDKOMMET 2013,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leifs far har influenza, og for at han kan få ro, går Lasse-Leif og hans mor på museum. Hjemme igen får Luske-Lise en rigtig god ide: De skal lave deres eget museum og tjene mange penge på entreen. De mangler bare noget, de kan udstille. Det skal helst være noget rigtig klamt. For eksempel en meget snottet far ...

LASSE-LEIF OG MORMORS NEJ-HAT

UDKOMMET 2014,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leifs mormor har været på besøg, og hun var så muggen, at mor siger, hun vist havde nej-hatten på den dag. Lasse-Leif synes, det er vildt spændende med sådan en nej-hat. Især, da han opdager, at mormor har glemt nej-hatten ude under frakkerne i gangen. Og så er det, han beslutter sig for at prøve at tage den på.

LASSE-LEIF – PERLEPLADENS FORBANDELSE

UDKOMMET 2014,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

En dag får Lasse-Leifs mor nok af hans roden. "Åh, bare jeg dog havde fået en stille perlepladepige," sukker hun, og så beslutter Lasse-Leif sig selvfølgelig for at lave en perleplade til mor. Det viser sig dog at være en meget stor opgave, men heldigvis ender historien godt, nemlig med at Lasse-Leifs far får et helt nyt strygejern.

 

LASSE-LEIF og de hemmelige kæledyr

UDKOMMET 2015,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif VIL så gerne have et kæledyr. Men han må hverken få en kat, en hund, en dinosaurus eller den mindste lille fisk. Heldigvis er han så heldig, at der er en af pigerne henne i børnehaven, der smitter ham med lus. Nu har han pludselig en her hovedbund fyldt med kæledyr. Og han siger det ikke til nogen! 

LASSE-LEIF og ostemadsmonsteret

UDKOMMET 2015,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Luske-Lise fortæller Lasse-Leif uhyggelige historier, før de skal sove. Om zombier og spøgelser og varulve. Lasse-Leif ligger lysvågen og hører lyde i det mørke hus. Også lyden af ostemadsmonsteret, der sjofler rundt i stuerne og ud i køkkenet midt om natten. Han bliver nødt til at handle, før hele hans familie bliver spist som dessert!

LASSE-LEIF – DM i æbleskiver

UDKOMMET 2016,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

NB - Stor oplæsningbog med 13 kapitler. 
Det er december, og måneden er fyldt med spændende oplevelser. Lasse-Leif skal til julebanko med mormor. De skal gå Lucia i børnehaven. Han skal have den lidt farlige Nisse-Søren på besøg. Han leger jesusbarn med Luske-Lisa. Besøger morfar på kirkegården. Køber julegaver med mor og meget mere. Og imens glæææder sig til jul – og forsøger at slå sin egen rekord i æbleskivespisning.  

LASSE-LEIF – Byens bedste stømer

UDKOMMET 2017,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Når Lasse-Leif bliver stor, vil han ikke bare være politibetjent, men den BEDSTE politibetjent i hele byen. Derfor begynder han at øve sig allerede nu. Han giver bøder til højre og venstre og har helt styr på, hvad man må og ikke må i trafikken og i børnehaven. Det er det bare ikke alle, der er lige begejstrede for at blive udsat for. 

LASSE-LEIF samler på DET HELE

UDKOMMET 2017,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif og Luske-Lise samler både på kapsler og pæne sten og knapper og plastikdyr og alt muligt andet. En dag kommer mormor med et samlehæfte og pludselig går der sport iden for hele familien. Men det er svært at få dem alle. Og det er næsten ALT for fristende, da Lasse-Leif opdager, at Viola i børnehaven har lige den isbjørn, de mangler. 

LASSE-LEIF – Drømmen om sukkermaven

UDKOMMET 2020,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Da Lasse-Leif er alene hjemme med far, får han at vide, at voksne har en 'sukkermave'. Det er derfor, de må spise alt det slik de vil (og far skal have de sidste karameller). Hvis børn får for meget slik, vokser deres sukkermave slet ikke, og så kan de ikke tåle slik, når de bliver store. Lasse-Leif går øjeblikkeligt i sukkerstrejke, for DET vil han ikke risikere. Men den slags er altså svært, når det snart er fastelavn.

 

 

LASSE-LEIF – er med far på arbejde (og far har megatravl)

UDKOMMET 2020,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif har en lille smule ondt i ørene, så i stedet for at komme med børnehaven på udflugt skal han med far på arbejde. Far arbejder på et ret kedeligt kontor, og han har noget, der hedder 'deadline', men heldigvis er Luske-Lise med, og hun er fyldt med gode ideer til, hvad man kan lave på sådan et arbejde i stedet for at kede sig. Der er for eksempel en masse sjove maskiner, der lyser, som man kan prøve. Og sjove knapper at trykke på.

LASSE-LEIF – er skør med dans

UDKOMMET 2022,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leifs mor elsker at danse. Og når hun danser, ligner hun en smuk sommerfugl i sin flotte kjole, synes Lasse-Leif. Nøj, hvor gad han godt også at kunne danse. Heldigvis er mor med på idéen, så sammen med Luske-Lise starter Lasse-Leif på danseskolen ’Let på tå’. Men det er faktisk svært at lære at danse. I hvert fald når man har bukser og bluse på … Hvis han nu bare havde kjole blev det hele garanteret meget bedre!

LASSE-LEIF – syn's der kommer en drage

UDKOMMET 2022,  FORLAGET ALVILDA. ILLUSTRATION ANNETTE CARLSEN

Lasse-Leif elsker at få godnathistorier. Især hvis det er den med den store T-Rex! Eller den med den skeløjede enhjørning. Men det er mors tur til at vælge, og mors bog handler om gamle dage og er helt utrolig kedelig …
”Men så var det, der kom en drage,” udbryder Lasse-Leif! Alting bliver nemlig meget mere spændende, når han selv finder på historien.