Sidste Chance

Udgivet på Forlaget StorySide 2022. 294 sider. Medforfatter: Mettes storebror, sportsjournalisten Nils Finderup. Bogen er tidligere udgivet som lydbog på Mofibo under titlen 'Nummer 11'.

Sidste chance er en varm og humoristisk feelgood-fortælling for voksne (og unge med fodboldinteresse) om at blive helte i vores egne liv, og hvordan vi har brug for andre mennesker for at blive det.

Alt går galt for John Ziegler. Han er i slutningen af 40’erne. Engang var han det næste store fodboldhåb, der lige nåede at snuse til en plads på landsholdet, før en knæskade knuste drømmene. I dag bor han i en 3-værelses i Vanløse, er fraskilt og ufaglært. Han tjener lidt penge som vicevært og lidt i fodboldklubben FC 2600’s cafeteria, hvor han både lange fritter og hotdogs over disken og også er frivillig træner for klubbens ungdomshold. Det eneste, han har tilbage fra storhedstiden, er en gammel rød Porsche og en meget speciel landsholdstrøje, der har tilhørt Brian Laudrup.

Luka Raičević kan slippe godt fra det meste. Han er et lysende fodboldtalent på 17 år. Han er vokset op i Montenegro, men bor nu i en ghetto i Aalborg med sin danske mor. Luka har temperament. Og selvtillid. Kommer han i tvivl om noget, spørger han sig selv, ’hvad ville Zlatan have gjort?’, og det er ikke altid et klogt valg. Den slags fandenivoldsk hed er der slet ikke plads til i den lokale fodboldklub, og i stedet forsøger Luka at passe sin læreplads som elektriker. Han har opgivet drømmen om en fodboldkarriere og går mere op i vennerne, Jomfru Ane Gade og sin lidt naive kæreste, Karoline, der allerede er ved at se på lejlighed.

Men da John møder Luka, ændrer livet retning for dem begge. Måske er der alligevel en sidste chance for John? Måske er der alligevel storhed og berømmelse i vente for Luka? Og måske er der endda både venner og kærlighed at finde et sted mellem Glostrup og Aalborg?