Sisse og Simone

– De allerførste bøger

Amirs Amulet/Daniel fra B-klassen. 200 sider/170 sider. Udgivet  2005 på forlaget Phabel. Bøgerne er udsolgt fra forlaget. Enkelte resteksemplarer kan købes direkte gennem Mette. Klik her. 

Daniel fra b-klassen

DANIEL FRA B-KLASSEN (SIMONES BOG)

De to Sisse og Simone-bøger blev udgivet samtidigt. Men det var Simones halvdel, jeg skrev først (det var oprindeligt planen, at de to fortællinger skulle have været i én bog). Det var en ret speciel debut at få, fordi de to bøger ikke er 'normale' bøger, men hypertekst, som gjorde dem enormt komplicerede at holde rede på.
I bøgerne om Sisse og Simone, er det læseren selv der er ‘heltinden’. Det er således læseren selv, der styrer hovedpersonens valg gennem bøgerne ved at bladre frem og tilbage, og det kan give hende en lang række meget forskellige læseoplevelser, afhængigt af, hvad hun vælger. Det betyder også, at hun kan læse den samme bog mange gange med vidt forskellige resultater. 
De to historier om hjerteveninderne Sisse og Simone tager begge udspring i den årlige byfest i den lille by, hvor pigerne bor, fortællingerne er parallelle i tid og handling, og de kan både læses uafhængigt af hinanden, eller læses sideløbende med et større udbytte. 

I "Daniel fra B-klassen" er den romantiske Simone læserens hovedperson. Hun forelsker sig i den lækre Daniel fra parallel-klassen,  men opdager efterhånden, at der er et eller andet, der ikke er helt, som det skal være med den søde kæreste ... rygtet går nemlig om, at han har en anden kæreste samtidigt med, når han besøger sin skilsmissefar.
Valgene, læseren træffer for Simone i denne bog, er baceret på følelser. Hun skal for eksempel bestemme, om Simone vil lyve for sin mor, om hun skal prøve at drikke øl, og om hun konfronterer sin kæreste eller lader som ingenting, da hun mistænker ham for at have en anden kæreste ved siden af.

Amirs Amulet

AMIRS AMULET (SISSES BOG)

Som i søsterbogen med Simone i hovedrollen er dette en bog, hvor læseren bestemmer handlingen ved at bladre frem og tilbage i bogen og træffe valg på hovedpersonens vegne (ligesom de klassiske 'Sværd & Trolddom'-bøger, bare uden terninger). Der er dog en stor forskel imellem de to bøger, der gjorde "Amirs Amulet" til en langt sværere bog at skrive end "Daniel Fra B-klassen". Bogen om Daniel er ikke afhængig af et fortløbende plot, men er mere et kæreste-univers, som pigerne boltrer sig i. Modsat er der en fortløbende handling i Sisse bog om den magisk amulet, og det kostede ekstra at få de mange muligheder til at nå sammen. Jeg havde en flok gode testlæsere til at tjekke de mange muligheder, og én af dem kom f.eks. tilbage og meldte: "Pludselig havde jeg en død kat, jeg ikke aner, hvor var kommet fra." Så måtte jeg tilbage i fortælletræet og lappe og forbinde for at skabe logik dér også. Det betød, at bogen om Sisse endte med at blive godt 20 sider længere end Simones bog.

Denne bog har den evigt nysgerrige Sisse som læserens hovedperson. Hun får fingre i en gammel halskæde, som måske er magisk og kan opfylde ønsker. Halskædens oprindelige ejer er en spåkone i det lokale tivoli, og hun er desværre både meget hævngerrig og opsat på at få sin amulet tilbage. 

I dette bind skal læseren blandt meget andet beslutte, hvad Sisse skal bruge de ønsker, der er i amuletten, på. Vil hun f.eks. helst have gode karakterer eller er det vigtigere at bruge et ønske på at hjælpe sin veninde?