Marsmanden og andre historier fra Sogneager

Moralske fortællinger med et strejf af magi

Novellesamling kombineret med tegneserie udgivet  2006 på Bibelselskabet. Skrevet sammen med Lene Kaaberbøl. Illustrationer Jan Solheim.

Bøgerne er udsolgt fra forlaget. Enkelte resteksemplarer kan købes direkte gennem Mette. Klik her.

Bogen her opstod som en ide i fællesskab med Bibelselskabet, der gerne ville tilbyde undervisning til minikonfirmanderne. Sammen med Peter Birch udvalgte Lene Kaaberbøl og jeg 10 store emner i bibelen og udviklede 10 små historier i en moderne dansk hverdag med helt almindelige danske børn som hovedpersoner. Håbet var at skabe en håndfuld historier, der kunne bruges til at diskutere moral og værdier med moderne børn uden at have pegefingeren fremme og uden at have et facit på, hvad der er rigtigt og forkert.
Novellerne er ikke i sig selv religiøse, men hver af dem har tilknyttet to siders tegneserie udgave af det bibelsted, de udspringer fra, så præster og lærere og forældre kan lave parallellen, hvis de har lyst.  

Det var et meget lykkeligt projekt, hvor Lene og jeg udviklede novellerne så tæt, at det ville være omsonst at sætte navn på, hvem, der har skrevet hvad. Da vi sad med de 10 ideer trak vi simpelthen lod om, hvem der skulle have æren af at skrive hvilke af dem - og så byttede vi lige et par stykker med hinanden i porten, fordi vi selvfølgelig begge havde nogle yndlingsideer.