Gemini

- Et mørkt eventyr i seks bind, Grafic Novel

Bind 1, 2, 3 og 4 udgivet 2011. Bind 5 og 6 udgivet 2012 på forlaget Gyldendal. 92 sider pr. bind. Medforfatter: Thomas Munkholt. Tegninger: Lars Gabel. Gemini-serien er oversat til fransk. 

Bøgerne er udsolgt fra forlaget, men resteksemplarer kan købes direkte gennem Mette. Klik her. 

På opfordring 

Historien om Aike og Veronika var meget længe undervejs. Allerede i 2007 spurgte min daværende redaktør, om jeg ikke kunne lave en 'slags Taynikma for piger.' Taynikma er Merlin Manns og Jan Kjærs letlæselige bogserie med lige dele tekst og tegning, hvor billederne ikke er illustrationer, men skal læses med for at forstå historien. Jeg syntes, det lød spændende og sagde ja på to betingelser. Jeg ville lave noget for ældre piger, og jeg ville have en medforfatter.

Jeg havde længe gerne villet lave noget med Thomas Munkholt, som jeg dels er gift med, men som også var redaktør på min første 'store' bog, Dødsgudens Løgne. Jeg vidste, vi tænkte og talte ens om historier, og han ville heldigvis gerne prøve.

Inspiration 

Vi gik i gang med at skrive under vores udlandsophold fra 2007/2008. Her boede vi dels nogle måneder i San Francisco, nogle måneder i Boston samt et halvt år i Dublin, Irland, og vi var meget inspirerede af den verden til forskel, der var på disse steder. Både arkitektonisk, men også helt ind i de lokales syn på verden. Det virkede på mange måder, som om de to folk havde valgt hver sin retning på livet, og fra de to kulturer opstod de to lande i Gemini: Solsiden og Tusmørkely.

Proces

Vi begyndte med at snakke hele handlingen på plads, og derefter har vi skrevet 3 bind hver. Når et bind var skrevet fik den anden det med absolut frie hænder til at skrive det hele om. Herefter fik man 'sin' bog tilbage til redigering, og den kunne sagtens ryge hen over bordet både 8 og 10 gange. Efterhånden skal jeg tænke mig om, for at huske, hvem af os, det egentlig var, der startede med at skrive for eksempel bind 4, så meget er det blevet et fælles værk, og det har også været helt utroligt ukompliceret at være to om processen. Det gør vi gerne igen.

Gemini 1 - Forbyttede børn

BIND 1  –  FORBYTTEDE BØRN

Gemini er historien om pigerne Aike og Veronika, der på deres fælles 14-års fødselsdag vågner i hinandens verden, oven i købet i hinandens seng. Nogen har byttet dem, mens de sov, men de to piger ligner hinanden som tvillinger (og er oven i købet født i tvillingens tegn d. 6./6. Gemini er også den latinske betegnelse for stjernetegnet Tvillingen), og selvom deres nye familier synes, de opfører sig lidt mærkeligt, er der ingen, der aner uråd.

Pigerne må selv forsøge at finde hjem. De drages begge mod en stor sort mur, der adskiller deres verdener, og som kun de færreste kan få øje på. Serien er dels pigernes kamp for at vende hjem, men også om at bekæmpe murens kraft og dens planer med dem og en række andre forbyttede børn. Det er en fortælling og at sætte sig op mod sin skæbne og tage ansvar.

Gemini 2 – Veje mellem verdener

BIND 2 – VEJE MELLEM VERDENER

Aike og Veronika forsøger fra hver sin side af muren at finde ud af, hvad der foregår. Aike får uventet hjælp af den smukke og magiske rockstjerne Dante, Der følger med hende ind i et mystisk bibliotek, der måske har løsningen på murens gåde. Imens møder Veronika en lidt for mystisk dame med en skummel hund, der stiller lidt for mange spørgsmål om forsvundne børn.

Gemini 3 – Drengen fra stjernerne

BIND 3 – DRENGEN FRA STJERNERNE

Aike og Veronika opdager, at de ikke er de eneste børn, der er blevet forbyttet. De kommer på sporet af drengen Zoros, der holdes fanget i et gyldent bur højt højt oppe under telttaget i et forladt cirkus i Veronika land, Tusmørkely. Helt øde er der nu ikke. Drengen bevogtes af nogle sære væsner, der er halv skygge, halvt menneske, og som er sikre på, at de er drengens forældre. Derfor er de parate til at forsvare deres lille fange med næb og kløer, og det er tæt på at gå virkelig galt for pigerne. 

Gemini 4 – Skyggedæmonens datter

BIND 4 – SKYGGEDÆMONENS DATTER

Pigerne får uventet hjælp, da de slutter venskab med pigen Helene, der er yngste datter af den dæmonfyrste, der bor inde i den store sorte mur. Helene tager dem med ind i muren, hvor alt er fladt og todimensionelt – også pigerne selv, og her forsøger de at finde ud af, hvad det egentlig er, fyrsten planlægger, og hvad deres egen rolle er i den plan. Desværre er prisen for Helenes hjælp, at Veronika skal lade hende overtage sin magi. Det efterlader Veronika ulykkelig og skrøbelig, og kan man overhovedet stole på en dæmon, selvom den har lyse rottehaler og en hvid dukkekjole på? 

Gemini 5 – Dødens symfoni

BIND 5 – DØDENS SYMFONI

Aike og Veronia får fingre i en magisk spilledåse, som muligvis kan bruges til at dræbe dæmoner med. Imens begynder Skyggefyrstens tre børn en drabelig intern kamp om magten, og deres magiske udledninger slår uhyggelige sprækker i jorden. Aike og Veronika må sammen finde deres egen magi for ikke at blive tilintetgjort i kampen. 

Gemini – Det trettende tegn

BIND 6 – DET TRETTENDE TEGN

For Aike og Veronika venter nu det endelige opgør med Dæmonfyrsten inde i den store sorte mur. De har stadig uvurderlig hjælp af Fyrstens yngste datter, Helena, der udtænker en frygtelig plan, der næsten kun kan gå galt. De skal rokke ved universets stjernebilleder for at få hjælp fra Det trettende tegn. 

Da Helenas søskendes magt forsvinder, bliver hun selv mere og mere magtfuld, og det store spørgsmål rykker nærmere og nærmere: Kan en dæmon og to almindelige menneskepiger have et ægte venskab?