Sværdets Mester

Bind 1, 2, 3 og 4 udgivet 2012. Bind 5 og 6 udgivet 2013. Bind 7 og 8 udgivet i 2014. Bind 9 og 10 udgivet i 2015. 64 sider. Udgivet på Gyldendal. Illustrationer: Niels Bach.

Blod, magi, hævn og forbandede sværd

Sværdets Mester er en serie i 10 korte bind, der alle er rigt illustreret af Niels Bach. Bøgerne er lette at læse, men har alligevel en kompleks handling. De er tænkt som en fortælling, man selv kan læse fra 8-års-alderen, og hvis man har lidt svært ved at læse eller bare aldrig rigtig er kommet i gang, kan handlingen stadig fænge i 11-12-årsalderen (og længere op ... min 51-årige storebror var overraskende underholdt!). 

Da Gyldendal bad mig om at lave en læselet-serie var jeg ret hurtigt sikker på, hvad den skulle handle om. Den skulle frem for noget være sej. Min indre 9-årige nørd krævede Blod, magi, hævn og forbandede sværd, rigtige helte og skæbnesvangre valg. Og det har været helt vidunderligt at give de elementer hele armen undervejs!

BIND 1  –  TVEKAMPEN

Den unge Prins Milo er en slapsvans. Han er også både stædig og hovmodig, og da hans fætter, Prins Rufus, kalder ham en tøs, bliver det for meget for Milo. 

Han udfordrer sin fætter til duel. Og da det viser sig, at fætteren lader en sværdmester slås i sit sted, ser det skidt ud for Milo. 

Milos bror, Prins Karna, træder til for at hjælpe, men udfaldet af kampen mellem Karna og sværdmesteren bliver slet ikke, som Milo havde håbet på, og pludselig må den unge prins tage et skæbnesvangert valg.  

BIND 2  –  DEN UDSTØDTE PRINS

Prins Milo har lovet Sværdmesteren Tural  at skaffe 100.000 guldstykker. Derefter skal han rejse ud og finde troldmanden Agrim og betale ham de mange penge for at smede det magiske sværd, Blodtunge, om. På den måde vil alle de sjæle, sværdet gennem tidens løb har spist, blive frelst. 

Milo beslutter sig for at stjæle pengene fra sin egen fars skatkammer. Men desværre sover kongen let, og han vil ikke høre på Milos gode undskyldninger om, hvad han skal bruge pengene til. Milo bliver smidt på porten og er pludselig helt alene og uden venner. 

 

BIND 3  –  TYVEKONGENS BY

Desværre må man ikke have våben med ind i byen Vildborg, hvor Milo håber at sælge en masse smykker. Han tør ikke lade Blodtunge ude af syne, så i stedet for at komme ind via byporten, må han finde en anden rute ind i byen. Det sker gennem byens ulækre kloak, og det er ikke en ufarlig tur for en forfinet prins. 

Inde i byen håber Milo at finde tyvekongen Stormen, der er en af de eneste, der har penge nok til at overtage smykkerne. Men er det mon nok til at få smedet Blodtynge om?

 

BIND 4  –  DYBE SØ

Milo rejser videre mod troldmanden Agrim. Turen går gennem øde egne, og derfor har han slavepigen Luna med, så han kan dræbe hende og ofre hendes blod til det forbandede sværd, Blodtunge, undervejs.

Turen går hen over Dybe Sø, der er fyldt med syre. Desværre har kongens brovogter ikke passet ordentlig på broen, der ser faretruende spinkel ud og truer med at falde sammen. Brovagten ser sultent efter Milos penge, og nede i søen lurer den største fare, den unge prins endnu har mødt på sin rejse. 

 

BIND 5  –  DE BLINDE BJERGE

Milo og Luna er nået op i De Blinde Bjerge, der snor sig som en labyrint i bunden af Birkland. Det er Lunas hjemegn, og hun redder Milo, da han gang på gang farer vild.

Hendes hjælp gør det ikke nemmere for ham, at han er nødt til at slå hende ihjel for at fodre Blodtunge. I et sidste desperat forsøg, prøver han i stedet at tage af sit eget blod. Det fører ham ind i sværdets indre til et gensyn med Prins Karna, der forklarer Milo, at det slet ikke er tid for ham at opgive endnu. Milos vej er stadig lang. Men hvad er Lunas rolle i den fremover? 
Prinsen bliver nødt til at tage mere en enkelt tung afsked i dette bind. 

BIND 6  –  HISTORIEN OM BLODTUNGE

Langt om længe når Prins Milo frem til Troldmanden Agrim, der i sin tid smedede det forbandede sværd, Blodtunge. Det har været hele meningen med den lange rejse, men prinsen mangler stadig de 100.000 guldstykker, som troldmanden har forlangt for at smede Blodtunge om.

Milo  håber, han alligevel kan overtale troldmanden, men der venter ham mere end en enkelt overraskelse. Troldmanden Agrim fortæller nemlig Milo den virkelige historie om Sværdet Blodtunge, og han giver Milo en ny udvej til at komme sværdet til livs. Det kræver dog, at prinsen for alvor lærer at slås, og han får tildelt en lærermester blandt Agrims folk.

BIND 7  –  KAMPEN MOD KARNA

Prins Milo træner flittigt, men han har svært ved for alvor at gå kampens vej. Han tror nemlig ikke nok på sig selv. Han er dog nået så langt, at Troldmanden Agrim beslutter sig for at hjælpe ham ved at give ham magiens mærke. Det kræver blot, at han består en lille prøve.  

Prøven viser sig at være en kamp i en åndelig verden, og før Milo ved af det, er han tilbage på knoglebroen over syresøen med monsteret piskende under sig. Det værste er dog, at den modstander, han skal bekæmpe, er han egen døde bror, Prins Karna, og oppe på bredden sidder hans far, Kongen, og råber grimme ting efter ham.  

BIND 8  –  BLODETS VEJ

Milo har trænet længe hoster troldmanden Agrim, og han er blevet bedre til at slås. Han håber, han en dag bliver så god, at han kan rejse hjem og få hævn over sin fætter. Indtil da vil han leve som sværdmester for at træne og tjene penge. Hans allerførste modstander er en en høj, mystisk mand med snehvidt hår og en kofte af skind fra en ulv. Han giver Milo de vildeste klø. Sneulven er verdens dygtigste sværdmester, og han er på vej til en stor turnering. Han er venlig mod Milo og giver ham gode tips til at klare sig, og Milos næste opgave er heldigvis en lidt mere overkommelig omgang. Men det kræver mere end en stærk hånd at være sværdmester – det kræver også et godt hoved. 

 

 

BIND 9  –  DEN STORE DYST

Prins Milo har nu været Sværdmester i to år, og han er blevet en stærk og berygtet kriger. Han har fået ar, og folk kender ham som 'Den Udøde', fordi han aldrig giver op, men bliver ved og ved med at slås, selvom blodet flyder fra ham. 

Inden han vender hjem tager han til Den Store Dyst, hvor alle sværdmestrekæmper mod hinanden. Her møder han endnu en gang Sneulven, og de to bliver nære venner.

Under konkurrencen får Milo dårligt nyt hjemme fra Birkland. Hans far er død, og hans onde Fætter Rufus har sat sig på tronen. Der er ikke et øjeblik at spilde. Han begynder rejsen hjem – heldigvis sammen med Sneulven.  

BIND 10  –  HÆVN I BIRKLAND

Prins Milo vender endelig hjem for at få hævn og vinde sin fars trone tilbage fra sin fætter, Kong Rufus. Han bliver nødt til at udfordre fætterens bodyguard, sværdmesteren Tural, til en kamp på liv og død, og hele hans by møder op for at se på. Der er sket meget siden Milo sidst var hjemme. Han har trænet i årevis, men han er stadig såret, og er han stærk nok til at vinde over den kæmpestore Tural?

 

Som om Tural ikke er nok, har Milo sin måske allerværste fjende siddende i bæltet: Sværdet Blodtunge har sin helt egen plan med, hvad der skal ske i Birkland.