Emmy

- En fuldstændig almindelig pige fra en by i Jylland

Emmy er en helt almindelig og meget dansk pige, der bor i den fiktive by Karleager et sted i Jylland. Karleager er så lille, at man skal tage en bus for at komme ind til den lidt større by Hejresø, hvor der heller ikke sker en disse, men hvor man i det mindste kan tage toget til resten af verden.
Emmy bor sammen med sin mor og sin storebror Martin. Hendes forældre er skilt, og hendes noget konfliktsky politibetjent-far bor nu i København. Heldigvis har Emmy også bedsteveninden Kit til at hænge ud med og holde sammen med, når klassens sminketøser for alvor går på krigsstien.
Emmyserien er bygget op som Emmys egen dagbog. Det er sjove bøger, der sagtens kan læses af både drenge og piger (og deres forældre. Emmy har en pæn del voksenfans).

Serien om Emmy er illustreret af Sussi Bech. Bøgerne er også udkommet i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Ungarn, Australien og New Zealand. Bøgerne er udsolgt fra forlaget, men der er enkelte eksemplarer tilbage, der kan købes direkte hos Mette. Klik her.

Emmy 0: Konfirmationshys? Hvem, mig???

EMMY 0 – KONFIRMATIONSHYS? HVEM, MIG??

UDGIVET 2011 PÅ FORLAGET CARLSEN. 206 SIDER. 

At blive konfirmeret er meget andet end en tur i kirken og et bordfuld gaver. Man er jo også nødt til at bruge tid på, HVAD, man skal ønske sig til det der gavebord. Og så er der maden, og kjolen, og man skal vel hentes i kirken i noget fedt. Og der er blå mandag og ... nå ja, selvfølgelig også det der med præsten og konfirmationsforberedelsen i kirken. Emmy glæder sig rigtig (rigtig) meget, og hun opdager, at konfirmationen også betyder en masse for hendes veninde Sasha, bare på et helt andet plan.

Emmy 1: Et nyt liv truer

EMMY 1 – ET NYT LIV TRUER

UDGIVET 2006 PÅ FORLAGET SESAM (NU CARLSEN). 106 SIDER. 
mmys forældre er skilt, og det gør hende naturligvis til skilsmisseekspert, da hendes veninde Kits forældre også er i farezonen.
Imens er hendes mor i fuld gang med at få et nyt liv. Det indebærer blandt andet, at hun bliver 'en ny kvinde' i et dameblad, der forvandler hende til 'mor-med-det-tisgule-hår', og at hun senere bliver (åh rædsel)  kæreste med ... Emmys matematiklærer.

Emmy 2: Møgtur til Sverige

EMMY 2 – MØGTUR TIL SVERIGE

UDGIVET 2007 PÅ FORLAGET SESAM (NU CARLSEN). 207 SIDER.
Emmy klasse skal på lejrskole, og Emmy bliver pludselig for første gang uvenner med sin gode veninde Sasha, der i stedet begynder at hænge ud med Ditte, Lisbeth og Camilla.
Det er selvfølgelig regnvejr hele tiden, men lærerne sende alligevel klasse ud på orienteringsløb i en stor svensk skov. Heldigvis sammen med en fremmed klasse fra Hellerup, hvor der går nogle ret søde drenge

Emmy 3: Den fedeste sommer – or not

EMMY 3 – DEN FEDESTE SOMMER – OR NOT!

UDGIVET 2007 PÅ FORLAGET SESAM (NU CARLSEN). 102 SIDER.
Emmy får sit livs første sommerferiejob. Hun skal sælge billetter i friluftsbadet. Hun tror, det er den rene slappertjans, men desværre bliver netop denne sommer den rekordvarme af slagsen, alle har gået og ventet på.
Jobbet betyder desværre også, hun ikke kan komme med, da hendes mor og Mogens pludselig rejser til Paris. I stedet  skal hun passe hus med sin storebror Martin, og så KAN man vel godt komme til at holde en lille bitte uskyldig fest ... ?

Emmy 4: Dramaqueen i Vestjylland

EMMY 4 – DRAMAQUEEN I VESTJYLLAND

UDGIVET 2008 PÅ FORLAGET CARLSEN. 128 SIDER
Emmy er kommet på efterskole. Desværre var der kun plads på en faldefærdig dramaefterskole, og Emmy synes slet ikke hun passer ind med alle teatertosserne. Hun bliver heldigvis veninde med gothpigen Rakel, hun skal dele værelse med, og der er også et eller andet ved ham den ellers så trælse Johan-med-guitaren, der ikke bliver ved med at være så træls ... Da Emmy bliver en del af det teaterteam, der skal modernisere Tornerose, begynder hun ligefrem at synes, at han er lækker, men det gør den smukke rødhårede hovedrolleindehaver desværre også.

Emm7 5: Goth Nytår

EMMY 5 – GOTH NYTÅR

UDGIVET 2008 PÅ FORLAGET CARLSEN. 129 SIDER.
Emmy er kommet tilbage fra Efterskole. Det er ikke nemt at finde plads i klassen igen, slet ikke, fordi Ditte aldrig rigtig har tilgivet Emmy for den der nat på politistationen.
Men heldigvis venter december med juleklip og pakkespil og ønskesedler. Emmy for en helt ny ven i seksårs-kategorien, og til nytår får Kit og Emmy besøg af Goth-Rakel, der er med til at sætte Karleager på den anden ende ... og så er der jo også lige det der med Emmys far, der skal giftes med Laila-fra-stationen ...

Emmy 6: Nu med udvoksning

EMMY 6 – NU MED UDVOKSNING

UDGIVET 2009 PÅ FORLAGET CARLSEN. 129 SIDER.
Det bliver et travlt forår for Emmy. Hendes klasse skal i praktik, og de får ikke selv lov til at vælge, hvor de skal hen. Det gør deres dansklærer for dem, og Emmy ender (selvfølgelig) hos ærkefjenden Dittes mor i frisørsalonen. Emmy får også et nyt fritidsjob – hun bliver ligefrem headhuntet til det. Og så gør hun en (lille) indsats for at komme i form, får et nyt værelse ... og så skal hun ud at købe festtøj til sin fars bryllup sammen med sin mor. Skal vi ikke bare sige, de to ikke er helt enige om stilen ...

Emmy 7: Tour de Paris

EMMY 7 – TOUR DE PARIS

UDGIVET 2010 PÅ FORLAGET CARLSEN. 131 SIDER.
Emmy får chancen for at komme på ferie for første gang i hundrede år. Turen går til Paris sammen med hendes mor, Martin og Matematik-Mogens, der engang har boet i byernes by og nu er parat til at være superguide (hvad dog på ingen måde hindrer Emmys mor i at forsøge at opfinde egne franske ord). Paris er en meget stor by, som det er let at blive væk i, og Emmy stod måske ikke allerforrest, da de uddelte stedsans .... Til gengæld er hun stensikker på, at der er tidspunkter, man ikke kan holde ud at være i lokale med sin pinlige mor ... heller ikke, selvom det indebærer at tage turen hjem i metroen helt selv midt om natten.

Emmy 8: Kære Kit. Din kæreste lugter af fisketis

EMMY 8 – KIT. DIN KÆRESTE LUGTER AF FISKETIS

UDGIVET 2013 PÅ FORLAGET CARLSEN. 168 SIDER.
Emmys bedste veninde, Kit, er blevet kæreste med Jannik. De skal pludselig altid være sammen, og det er enormt irriterende, når man bare altid har haft hjerteveninden for sig selv. Emmy forsøger at få tiden til at gå uden Kit. Hun prøver både motionsboksning og at læse bøger, men det virker bare ikke.
Til gengæld prøver Kit at få Emmy til at blive venner med Jannik og hans ven, Oliver. Det er heller ikke nogen succes, og Emmy føler sig irriterende midt imellem at være et stort barn og en alt for ung voksen.

Emmy 9: Ingen vej tilbage

EMMY 9 – INGEN VEJ TILBAGE

UDGIVET 2014 PÅ FORLAGET CARLSEN. 177 SIDER.  
På en tur til København forelsker Emmy sig voldsomt i en meget dyr bluse, fordi hendes idol, Donny Devino ser hende prøve den og siger, at den klæder hende. Emmy får overtalt sin mor til at få blusen, men det er meget uvant for Emmy at have noget, der er så dyrt, og det giver misundelse hos ærkefjenden Ditte.
Ditte er også skyld i, at Kit får voldsom kærestesorg, og Emmy bakker selvfølgelig op om Kit, også selvom det betyder et stort sammenstød med Ditte.