Den grønne ø

Bog 1  –  Smertensbarn

Udgivet på Gyldendal 2012. 264 sider.

Hvad ville du gøre, hvis du vidste, at hvert eneste menneske, du nogensinde kom til at elske, ville blive taget fra dig?

Gyrith bor sammen med sine forældre i en lille by i vikingetidens Danmark. Hver sensommer sender man byens fornemmeste jomfru af sted på en form for åndelig rejse for at prise kælrlighedsgudinden Freja og igennem hende sikre byens fremtid. I år er det Gyriths tur, men noget går helt galt, og gudinden kaster en frygtelig forbandelse over hende: Freja vil tage alle, som Gyrith nogensinde kommer til at elske, fra hende. 

Truslen har ingen umiddelbar effekt på Gyrith, der drømmer og mere og andet end bare at blive gift. Men det går hurtigt op for hende, at kærligheden har mange ansigter, og at hun i høj grad har noget at miste. For hvad kommer der nu til at ske med hendes elskede bror? Med hendes bedste veninde? Og med hendes far og mor? Og hvad med den mystiske fyr, hun møder ude i skoven, der tænder helt nye og ukendte følelser i hende? 

Smertensbarn er første del i serien Den Grønne Ø.

Bog 2  –  Blodvarslet

Udgivet på Gyldendal 2013. 372 sider.

Hvad gør man, når ens dødsfjende er en gud, der ikke kan dø?

Gyrith kommer til Irland og begynder sammen med smedeslaven Kelt et liv på den mindre borg, hendes irske forældre ejer derovre. 
Hendes ankomst sætter hurtigt borgen på den anden ende, for som eneste ægte barn, tilfalder borgen den mand, der kommer til at ægte hende, og hun bliver ufrivilligt midtpunkt i et politisk spil. Hendes ankomst passer især hendes fætter Connor dårligt. Han har indtil nu haft den daglige drift af borgen og har taget for givet, han skulle overtage den med tiden. 

Der er dog mange andre, der har planer med stedet. Gyriths irske far ønsker at omdanne borgen til et kristent kloster, hendes reservebror Fionne, forelsker sig i hende af lige dele reel betagelse og nød, og hendes biologiske mor viser sig at være en elskelig, men smågal skabning, der har hemmelige orgier med en usynlig mand i sine drømme. 

Og over det hele svæver en kæmpestor ørn, der har fulgt Gyriths skib hele vejen fra Danmark. Kærlighedsgudinden Freja har ikke opgivet at få sin hævn. 

Bog 3  –  Hjerteløs

Udgivet på Gyldendal 2014. 368 sider.

Tænk, hvis du fik lov at se ind i din egen sjæl. Helt ind i dit allermest ægte 'dig'. Og tænk, hvis du virkelig ikke brød dig om det, du så derinde. 

Gyrith vågner i et mystisk grottesystem under Irland. Her lever det irske åndefolk, der er blevet fordrevet af Skt Patrick og hans stav, da han indførte kristendommen på øen. Åndefolket styres af Moderen, en mørk, alvidende skikkelse, der har haft store planer med Gyrith. Alt ser desværre anderledes ud nu, for Gyriths forhold til Balder har gjort hende gold.
Som straf skal Balder dø, og Kelt sendes ud for at finde ham. Gyrith kommer med som lokkemad.
Tilbage på Irlands overflade overtaler Gyrith sin tidligere slave til at opsøge Fionne, der har søgt tilflugt på et krigerkloster ved Irlands barske kyst. Munkene er barske og hader både kvinder og ånder, og det forlyder, Skt Patricks stav er i deres varetægt.

Og imens gør Freja sine næste træk. Forklædt som oprørsleder krydser hun hen over Irland og samler en gigantisk hær, mens hun leder efter sin unge dødsfjende.  

 

 

Bog 4 –  Lysbroen

Udgivet på Gyldendal 2016. 387 sider.

"Jeg smadrer hende. Jeg tager til Asgård og presser Skt. Patricks stav så langt ned i Frejas hals, at hun bliver til støv, jeg kan trampe på!"

Træt af at flygte og fyldt med hævntørst beslutter Gyrith sig for at rejse hjem til Danmark og det endelige opgør med Freja.
Byens oldgamle vølve har i det mellemliggende år flittigt brugt Gyrith som syndebuk, og hun modtages derfor køligt af hele byen og må kæmpe for sin plads som voksen kvinde.
Med på rejsen er Fionne og hans unge forlovede, der til gengæld modtages med åbne arme og snart begynder at indtage den plads, der burde være Gyriths.

Mens Gyrith og Balder planlægger rejsen til Asgaard, bliver det tydeligt, der er sket ting i fortiden, man helst vil glemme. Så lang tid siden, at det kun er byens allerældste, der kan huske det ... og de er ikke meget for at tale. 

Og imens er Freja stille. Alt for stille. Men måske er det fordi, hun i virkeligheden ved det hele og også bare venter på det endelige opgør. For måske kan hun se gennem øjnene på de tusindvis af katte, der har indtaget byen, siden Gyrith var her sidst?