Mette kommer gerne ud på skoler, biblioteker og lignende og holder foredrag. Spørgsmål og booking foregår direkte til hende selv (se mailformular under 'kontakt')
Tidspunkt:
Mette kan bookes til foredrag i november og marts. Der er plads til enkelte foredrag udenfor tidsplanen. I er velkomne til at spørge.
Varighed:
Foredrag varer oftest halvanden time inkl. spørgsmål. Herefter er de fleste skoleklasser typisk møre.
Digitale foredrag?:
Mette vil til enhver tid foretrække at møde sine læsere fysisk, men online-foredrag er en mulighed (og især til de ældste årgange virker det fint).
Grundforedrag
De små (til og med 1. klasse):
Mette har en af de nyeste Lasse-Leif-bøger med. Tegningerne vises på storskærm, og Mette læser op imens. Bagefter fortæller hun om, hvordan men laver en Lasse-Leif-bog, og hvordan man arbejder som forfatter, og der er god tid til at snakke og stille spørgsmål.
Til sidst får alle børn en Lasse-Leif-plakat med autograf på ... hvis de vil.
De store små (2. til 4. klasse):
Mette fortæller om sin serie Sværdets Mester. Hun læser højt og viser både skitser og færdige illustrationer og forklarer, hvordan en historie udvikler sig og bliver til, og hvordan forfatter samarbejder med tegneren.
Der er tid til spørgsmål og en Sværdets Mester-plakat med autograf til alle, der vil.
De mellemste (4. til 6. klasse):
Her tager Mette udgangspunkt i en af sine nyeste bøger og fortæller om processen i at skrive. FX: Hvordan bygges historien op? Hvorfor bør man lære at elske berettermodellen? Hvad er det for fælder, man altid falder i? Hvorfor er det så smart at læse sin egen historie højt?
Der er tid til spørgsmål og (nok især for 4-5-klasse) plakater fra "Det (d)øde hus på Egevej" eller fantasyserien "A:S:P:E:
"Det (d)øde hus på Egevej", "A:S:P:E:" eller "Hacker" er oplagte til denne målgruppe. Der sættes naturligvis tid af til spørgsmål.
De store (6. klasse og opefter):
Med udgangspunkt i enten serien Den Grønne Ø eller Hacker fortæller Mette om bøgerne, tankerne bag, researchfasen, ideudvikling og arbejdet med at lave troværdige personer, der har mange lag. Foredraget opbygges forskelligt afhængigt af, om publikum har læst historierne eller ej.
Der er tid til spørgsmål.
Det faglige foredrag:
Her lærer Mette proces og skrivefif fra sig. Eleverne lærer om ideudvikling, opbygning af historier, udvikling af personer og får et overblik over, hvordan de med små midler kan løfte deres egne historier et pænt stykke. Der er ikke tale om workshop, men rent foredrag. Foredraget tilpasses publikums alder.
Pris
Et foredrag koster 5000 kr. (ikke momspligtigt) + betaling af transport (= statens km-takst + 150 pr. tur over Storebælt). Der er tillæg (til præmier) på 1000 kr. for bankoforedraget. Hvis arrangementet ligger så sent, at det ikke kan lade sig gøre at nå tilbage til København på den rigtige side af midnat eller tilsvarende tidligt om morgenen, betales også for overnatning på hotel.
Fast Pris
Jeg har kollegaer, der tager en højere pris på enkeltforedrag, men giver rabat ved flere. Jeg har valgt at have fast pris, hvad enten, du bestiller et eller tre af slagsen for at tilgodese de mindre skoler, der kun har elevgrundlag eller økonomi til et enkelt foredrag.
Økonomisk Støtte
Der er mange muligheder for støtte til børns møde med forfattere. Se bl.a. Kunststyrelsen hjemmeside, forfattercentrum.
Foredrag for fagfolk
Prisen afhænger af indhold og deltagerantal, men regn med en pris omkring det dobbelte i forhold til læserforedrag, altså 10.000 kr + transport. Det kræver noget andet både at forberede sig og tale til fagfolk. Kontakt Mette for pris.
Skriveskoler/workshops
Mette har undervist over 3000 børn og unge i at skrive fortællinger, og hun holder en gang om året en hel uges kursus på eleverne på Østerskov Efterskoles forfatterlinje
Skrivedag på skole
Heldagsarrangement. Mette begynder ved skoledagens start med et forfatterforedrag for en stor flok, fx hele mellemtrinet eller alle 8.klasser. Max deltagere 110.
Herefter fortsætter hun med workshop for en mindre flok. Enten en klasse, eller en udvalgt gruppe elever på tværs af klasser, der har særlig interesse for at skrive. Her vil eleverne få værktøjer til (og forståelse for) ideudvikling, historieopbygning, og den enkelte karakter. De vil også begynde på en historie alene eller i grupper, som Mette hjælper dem i gang med, og som de kan fortsætte med, når Mette er rejst.
Varighed: Fra 8.00 til 14.00 med mulighed for tilpasning til skolens hverdag.
Pris
10.000 kr + transport (= svarende til statens km-takst + 150 kr. pr. tur over Storebælt)