Den grønne ø

Bog 1  –  Smertensbarn

Udgivet på Gyldendal 2012. 264 sider.

Hvad ville du gøre, hvis du vidste, at hvert eneste menneske, du nogensinde kom til at elske, ville blive taget fra dig?

Den Grønne Ø 1 - Smertensbarn

Gyrith bor sammen med sine forældre i en lille by i vikingetidens Danmark. Hver sensommer sender man byens fornemmeste jomfru af sted på en form for åndelig rejse for at prise kælrlighedsgudinden Freja og igennem hende sikre byens fremtid. I år er det Gyriths tur, men noget går helt galt, og gudinden kaster en frygtelig forbandelse over hende: Freja vil tage alle, som Gyrith nogensinde kommer til at elske, fra hende. 

Truslen har ingen umiddelbar effekt på Gyrith, der drømmer og mere og andet end bare at blive gift. Men det går hurtigt op for hende, at kærligheden har mange ansigter, og at hun i høj grad har noget at miste. For hvad kommer der nu til at ske med hendes elskede bror? Med hendes bedste veninde? Og med hendes far og mor? Og hvad med den mystiske fyr, hun møder ude i skoven, der tænder helt nye og ukendte følelser i hende? 

Smertensbarn er første del i serien Den Grønne Ø.

Bog 2  –  Blodvarslet

Udgivet på Gyldendal 2013. 372 sider.

Hvad gør man, når ens dødsfjende er en gud, der ikke kan dø?

Den grønne ø 2 – Blodvarslet

Gyrith kommer til Irland og begynder sammen med smedeslaven Kelt et liv på den mindre borg, hendes irske forældre ejer derovre. 
Hendes ankomst sætter hurtigt borgen på den anden ende, for som eneste ægte barn, tilfalder borgen den mand, der kommer til at ægte hende, og hun bliver ufrivilligt midtpunkt i et politisk spil. Hendes ankomst passer især hendes fætter Connor dårligt. Han har indtil nu haft den daglige drift af borgen og har taget for givet, han skulle overtage den med tiden. 

Der er dog mange andre, der har planer med stedet. Gyriths irske far ønsker at omdanne borgen til et kristent kloster, hendes reservebror Fionne, forelsker sig i hende af lige dele reel betagelse og nød, og hendes biologiske mor viser sig at være en elskelig, men smågal skabning, der har hemmelige orgier med en usynlig mand i sine drømme. 

Og over det hele svæver en kæmpestor ørn, der har fulgt Gyriths skib hele vejen fra Danmark. Kærlighedsgudinden Freja har ikke opgivet at få sin hævn.